Σεμινάριο: Άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του τραυματισμένου δοντιού

Σεμινάριο της Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης στις 16 Οκτωβρίου 2021.

Η Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης διοργανώνει σεμινάριο πάνω στον οδοντικό πόνο, με θέμα: Άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του τραυματισμένου δοντιού.
 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, ώρα 09.30-18.30, με κόστος συμμετοχής 100 ευρώ.
 
Συντονιστής του σεμιναρίου είναι ο Α. Αγουρόπουλος και διδάσκοντες οι:  Α. Αγουρόπουλος, Α. Αγραφιώτη, Σ. Γκουρτσογιάννη, Δ. Κωνσταντώνης, Ε. Μπίρπου.
 
Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τα σύγχρονα πρωτόκολλα, τις τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση οδοντικών τραυματισμών σε νεογιλά και κυρίως νεαρά μόνιμα δόντια. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν λεπτομερώς τα βήματα της κλινικής και ακτινογραφικής εξέτασης και η διαγνωστική διαδικασία προκειμένου να τεθεί η σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση του κάθε τραυματισμού καθώς και τα μέτρα πρόληψης των τραυματισμών, σύμφωνα με τα ανανεωμένα πρωτόκολλα. Θα παρουσιαστούν τα υλικά και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την ενδοδοντική αντιμετώπιση των τραυματισμένων δοντιών και ο χειρισμός των περίπλοκων περιστατικών ορθοδοντικά. Επίσης θα γίνει άσκηση στη διαγνωστική διαδικασία και επίδειξη της χρήσης του οδηγού www.dentaltraumaguide.org καθώς και επίδειξη της τοποθέτησης νάρθηκα για ακινητοποίηση δοντιών.

Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν υλικό που περιλαμβάνει σύγχρονη βιβλιογραφία σχετικά με το θέμα καθώς και τις αναθεωρημένες οδηγίες της International Association of Dental Traumatology για την αντιμετώπιση των οδοντικών τραυματισμών.
 
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες στο www.proodoseoe.gr.