Webinar από την ΕΛΛ.Π.Ε

“Βγαίνοντας από το λαβύρινθο των Ολοκεραμικών Όψεων”

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

H Eλληνική Προσθετική Εταιρεία (ΕΛΛ.Π.Ε.) διοργανώνει  την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 δωρεάν webinar με τίτλο “Βγαίνοντας από το λαβύρινθο των Ολοκεραμικών Όψεων”. Στο webinar θα περιγραφούν διεξοδικά όλα τα στάδια της αποκατάστασης με ολοκεραμικές όψεις.

Περισσότερα

Ημερίδα από την ΕΟΓΜΕ με κεντρικό ομιλητή τον Δρ Chang

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

Η Εταιρεία Ορθοδοντικής & Γναθοπροσωπικής Μελέτης & Έρευνας (ΕΟΓΜΕ) διοργανώνει το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018 ημερίδα με θέμα “Simplify your treatment mechanics for challenging cases” και κεντρικό ομιλητή τον  Δρ Chris Chang. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Holiday Inn Αττικής Οδού.

Περισσότερα

Επιστημονική Ημερίδα Κρητών Οδοντιάτρων από την ΣΕΚ

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

Η Στοματολογική Εταιρεία Κρήτης (ΣΕΚ) διοργανώνει επιστημονική ημερίδα Κρητών Οδοντιάτρων στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. 

Περισσότερα

MIS DAY: When Technology meets Biology – MIS leading the way

3 Νοεμβρίου 2018 - GAZARTE

H MIS Implants Technologies σε συνεργασία με την εταιρεία ΝΕΓΡΙΝ ΙΝ Dental σας προσκαλούν στην MIS Day, η οποία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φόρα στην Ελλάδα στις 3 Νοεμβρίου 2018 στο GAZARTE στην Αθήνα.

Περισσότερα

TMD & OCCLUSION Update από την ΑΚΟ

Διήμερο Θεωρητικό και Πρακτικό σεμινάριο  Κρανιογναθικών Διαταραχών, Σύγκλεισης και Διαταραχών Ύπνου

Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Η Ακαδημία Κλινικής Οδοντιατρικής διοργανώνει στις 3 & 4 Νοεμβρίου 2018 διήμερο θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο Kρανιογναθικών διαταραχών, σύγκλεισης και διαταραχών ύπνου.
Στο διήμερο σεμινάριο θα παρουσιαστούν όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα διάγνωσης και θεραπείας ασθενών με κρανιογναθικές διαταραχές και διαταραχές ύπνου καθώς και η σημασία που έχει (ή δεν έχει) η σύγκλειση των δοντιών στην αντιμετώπιση αυτών των διαταραχών.

Περισσότερα

Mετεκπαιδευτικό πρόγραμμα εμφυτευματολογίας

Περίοδος 2018 –2019

Στο πλαίσιο του Ετήσιου Mετεκπαιδευτικού Προγράμματος Εμφυτευματολογίας που διοργανώνει η Βρετανική εταιρεία εμφυτευμάτων OsteoCare® και η εταιρεία Unimedica,  οι ενδιαφερένοι οδοντίατροι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στις 2 και 3 Νοέμβρη το Διήμερο Σεμινάριο Χειρουργικής Εμφυτευματολογίας στην Αθήνα (Πύργος Αθηνών, 20ος όροφος, Λ. Μεσογείων 2 - 4), με θέμα: " Θεωρία και κλινική πράξη ".

 Το Ετήσιο Mετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Δρ Λεωνίδα Ποδαρόπουλο*, έχει στόχο την άρτια κατάρτιση των οδοντιάτρων στην Εμφυτευματολογία.

Τα προγραμματισμένα σεμινάρια καλύπτουν όλο το φάσμα της οδοντιατρικής εμφυτευματολογίας, που αρχίζει από τη διατηρηση της φατνιακής ακρολοφίας και τις βασικές αρχές οστεοενσωμάτωσης και καταλήγει στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων και την προσθετική αποκατάστασή τους. Στόχος του Προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες πάνω στις σύγχρονες θεωρητικές εξελίξεις στην εμφυτευματολογία και πώς αυτές βρίσκουν εφαρμογή στην κλινική πράξη, διασφαλίζοντας την επιτυχία της εμφυτευματικής αποκατάστασης. Ειδική βαρύτητα θα δοθεί στην κατανόηση της συμπεριφοράς του οστού γύρω από το εμφύτευμα, των αρχών της οστικής αναγέννησης, αλλά και στην διαχείριση του ασθενή και στην  κατάρτιση του σχεδίου θεραπείας. Η πρακτική άσκηση θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξασκηθούν στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων και να εξοικειωθούν με το πρωτόκολλο τοποθέτησής τους.

Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εξάσκηση, βιβλιογραφική ενημέρωση, παρουσίαση περιστατικών και εφαρμογή σχεδίου θεραπείας καθώς και πρακτική εξάσκηση σε μοντέλα γνάθων και κεφαλές χοίρων. Για κάθε σεμινάριο  θα δίνεται το αντίστοιχο  Πιστοποιητικό Παρακολούθησης (CPD hours/ points)

Η εταιρία Unimedica ξεκινά το Σεπτέμβριο και  το personal training στη χειρουργική εμφυτευματολογία, μια πρωτοπόρο διαδικασία για την Ελλάδα, που στόχο έχει την πληρέστερη εξατομικευμένη εκπαίδευση του οδοντιάτρου στα εμφυτεύματα.

*Ο Δρ Λεωνίδας Ποδαρόπουλος είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, κάτοχος MMedSci Χειρουργικής Στόματος, MSc Παθοβιολογίας Στόματος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών
     
Για περισσότερες πληροφορίες (αναλυτικό πρόγραμμα, αιτήσεις εγγραφής): τηλ.  211 40 80 444 / κιν. 6944955483

email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ site: www.unimedica.gr