Έρευνα: To ¼ των Βρετανών μοιράζεται την οδοντόβουρτσά του με κάποιον άλλον

Σε μια ανθυγιεινή και επικίνδυνη συνήθεια επιδίδεται το 26% των Βρετανών, το οποίο δηλώνει πρόθυμο να μοιραστεί την οδοντόβουρτσά του με κάποιον άλλον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας, η οποία διενεργήθηκε από το Oral Health Foundation σε συνεργασία με την Philips.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άνδρες εμφανίζονται πιο πρόθυμοι στο να επιτρέψουν σε κάποιον να δανειστεί την οδοντόβουρτσά τους (32%), σε σχέση με τις γυναίκες (20%), ενώ οι νέοι εμφανίζουν σχεδόν σε διπλάσιο ποσοστό την προθυμία να μοιραστούν την οδοντοβούρτά τους (55%), σε σχέση με τους γονείς τους (30%).

Το πιο συχνά αναφερόμενο πρόσωπο με το οποίο οι Βρετανοί θα μοιράζονταν την οδοντόβουρτσά τους είναι ο σύντροφος τους (15%). Επιπλέον, το 8% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι θα μοιράζονταν την οδοντόβουρτσα τους με κάποιο μέλος της οικογένειάς τους, το 5% δήλωσε ότι είναι πρόθυμο να αφήσει κάποιον φίλο να χρησιμοποιήσει την οδοντόβουρτσά του και ένα ποσοστό της τάξης του 4% θα έκανε το ίδιο για ένα γείτονά του.

Ο οδοντίατρος και Yπεύθυνος του Oral Health Foundation, Δρ Ben Atkins, προειδοποιεί το κοινό για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την υιοθέτηση μιας τέτοιας πρακτικής: «Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μια ευγενική χειρονομία να μοιραστείτε την οδοντόβουρτσα σας, δεν είναι πραγματικά μια πολύ καλή ιδέα. Η κοινή χρήση μιας οδοντόβουρτσας σας καθιστά ευάλωτους σε όλα τα είδη προβλημάτων της στοματικής και γενικής υγείας», εξηγώντας ότι η αιμορραγία των ούλων κατά το βούρτσισμα, εκθέτει όποιον μοιράζεστε την οδοντόβουρτσα του σε ασθένειες του αίματος.

Η έρευνα είναι μέρος του εθνικού μήνα χαμόγελου, μια ενημερωτική εκστρατεία από το Oral Health Foundation, η οποία επισημαίνει τα οφέλη της καλής στοματικής υγείας.

*Πηγή:www.dentistry.co.uk