Έρευνα: Οι γονείς δεν γνωρίζουν πώς να φροντίζουν την στοματική υγιεινή των παιδιών τους

Σύγχυση και αδιαφορία ως προς τους κανόνες στοματικής υγιεινής των παιδιών τους, χαρακτηρίζει ένα μεγάλο ποσοστό των γονέων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Mydentist.

Όπως φανερώνουν τα αποτελέσματα της έρευνας, το ένα τέταρτο των ενηλίκων δεν πιστεύει ότι έχει σημασία εάν τα παιδιά τους αναπτύσσουν τερηδόνα στα νεογιλά δόντια και σχεδόν το ένα τρίτο των γονέων θα περιμένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η νεογιλή οδοντοφυΐα, προτού επισκεφθούν για πρώτη φορά τον οδοντίατρο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό την λανθασμένη αντίληψη μεγάλης μερίδας του πληθυσμού ότι τα νεογιλά δόντια δεν έχουν σημασία, αγνοώντας τη συμβολή τους στη σωστή ανάπτυξη του στοματογναθικού συστήματος του παιδιού, την ομιλία, αλλά και στη διατήρηση του χώρου για την ομαλή ανατολή των μονίμων δοντιών, ανέφερε η Nyree Whitely, η οποία εργάζεται για το Μydentist, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας.

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από τους μισούς γονείς στο Ην.Βασίλειο σταματούν να βοηθούν τα παιδιά τους στο βούρτσισμα των δοντιών από πολύ νωρίς, ενώ τα 2/3 των γονέων δεν γνωρίζουν τι οδοντόβουρτσα πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδιά.

Οι γονείς επίσης παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν πολλά αναφορικά με τις φθοριούχες οδοντόκρεμες, με τους μισούς να αναφέρουν ότι δεν ελέγχουν ή δεν ξέρουν πόσο φθόριο πρέπει να περιέχεται στην οδοντόκρεμα.

Ένας στους 10 γονείς θα έδινε με χαρά στο παιδί του ένα ποτήρι χυμό φρούτων μετά το βούρτσισμα των δοντιών του και πριν πάει για ύπνο.

Η κ. Whitely σημείωσε ότι μπορεί να είναι δύσκολο για τους γονείς να βρουν σωστή πληροφόρηση για το πώς πρέπει να φροντίζουν την στοματική υγιεινή των παιδιών τους και υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο των οδοντιάτρων στο να δίνουν χρήσιμες συμβουλές για σωστό και αποτελεσματικό βούρτσισμα των δοντιών.

«Βοηθώντας τα παιδιά να έχουν σωστή τεχνική βουρτσίσματος των δοντιών, συμβάλλουμε στο να διατηρήσουν μια καλή στοματική υγιεινή και για τη μετέπειτα ζωή τους», κατέληξε η κ.Whitely.

*Πηγή:www.dentistry.co.uk