Παγκόσμιο χαρακτήρα αποκτούν οι φετινοί εορτασμοί της Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Υγεία των Ούλων

Εικοσι-εννέα εθνικές εταιρείες Περιοδοντολογίας, μέλη της ΕFP (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας), θα συμμετάσχουν με πλήθος εκδηλώσεων στους εορτασμούς για την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Υγεία των Ούλων, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου.  Από την Αυστρία έως το Αζερμπαϊτζάν κι από την Ουκρανία έως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι κατά τόπους εταιρείες θα αναλάβουν να μεταδώσουν το μήνυμα για την προστασία της υγείας των ούλων, μέσα από μια σειρά επικοινωνιακών δράσεων που απηχούν το μότο της κεντρικής καμπάνιας «Η υγεία αρχίζει με υγιή ούλα» (Health begins with healthy gums).

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Υγεία των Ούλων είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σοβαρότητα των νόσων των ούλων, τη σχέση τους με τη γενική υγεία, ώστε να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα πρόληψης.

Φέτος, οι εκδηλώσεις αποκτούν πραγματικά παγκόσμιο χαρακτήρα, καθώς στους εορτασμούς για την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Υγεία των Ούλων θα συμμετάσχουν και δέκα εθνικές εταιρείες από την Λατινική Αμερική. Συνολικά 39 εθνικές επιστημονικές εταιρείες θα δώσουν δυναμικό «παρών» στις 12 Μαΐου 2018 και μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που θα προωθηθούν με τη βοήθεια των ΜΜΕ, θα μεταδώσουν το μήνυμα της προστασίας της υγείας των ούλων.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που οι εταιρείες της Λατινικής Αμερικής για πρώτη φορά συμμετέχουν στην EGHD (European Gum Health Day18) και μας βοηθούν να μεταφέρουμε το μήνυμα της φετινής εκστρατείας ενημέρωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Xavier Struillou, συντονιστής της EGHD18.

«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Υγεία των Ούλων 2018 στοχεύει να υπενθυμίσει στο κοινό ότι  η υγεία των ούλων, μολονότι εξακολουθεί να παραβλέπεται συχνά, αποτελεί βασικό παράγοντα για τη γενική υγεία καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής, καθώς και ότι οι ασθένειες των ούλων προκαλούν ανησυχία στη δημόσια υγεία επειδή συνδέονται με πολύ σοβαρές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και των εγκεφαλοαγγειακών παθήσεων», ανέφερε ο κ. Struillou.