Η Ε.Ο.Ο.στηρίζει έμπρακτα εννέα κοινωφελείς οργανώσεις

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία παρέδωσε το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, από μία επιταγή ύψους 1.000 ευρώ σε εννέα πολύ σημαντικές και ιδιαιτέρως δραστήριες, κοινωφελείς μη κυβερνητικές οργανώσεις της χώρας.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της περσινής απόφασης της Οργανωτικής Επιτροπής του 36ου Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου (ΠΟΣ), τα έσοδα από τα κλινικά φροντιστήρια να διατεθούν σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό  καθ’υπόδειξη του ομιλητή του κάθε φροντιστηρίου.

Για την απόφαση αυτή, η οποία υλοποιήθηκε από το Δ.Σ. της ΕΟΟ,  μίλησε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 36ου ΠΟΣ, Καθηγητής Ιωάννης Τζούτζας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο  πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Παθολογία και Χειρουργική Στόματος: Από την Απεικόνιση στη Θεραπεία», την οποία διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

Τις επιταγές παρέδωσαν σε εκπροσώπους των εννέα φορέων ο Πρόεδρος της ΕΟΟ, κ. Αθανάσιος Κατσίκης, και ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ), συνδιοργανωτής του 36ου ΠΟΣ, κ. Αθανάσιος Υφαντής.

Οι οργανώσεις οι οποίες έλαβαν επιταγή των 1.000 ευρώ είναι οι εξής:
- ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ «ΕΛΠΙΔΑ»
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
- ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ «ΕΛΙΖΑ»
- ΛΥΡΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
- ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
- ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS
- ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»