Περισσότεροι από 8.000 σύνεδροι έδωσαν «το παρών» στο FDI 2017

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Οδοντιατρικό Συνέδριο της FDI που φέτος έλαβε χώρα στη Μαδρίτη από τις 29 Αυγούστου έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ισπανική Οδοντιατρική Ομοσπονδία(Consejo General de Colegios Odontólogos y Estomatólogos de España) υποδέχτηκε στο IFEMA – Feria de Madrid- περισσότερους από 8.000 συμμετέχοντες και παρουσίασε μια ευρεία θεματολογία από όλα τα πεδία της οδοντιατρικής με τη σφραγίδα 130 ειδημόνων από τριάντα χώρες.

«Τα οδοντιατρικά συνέδρια είναι σημαντικά γεγονότα για την υγεία. Η στοματική υγεία  είναι στενά συνδεδεμένη με τη γενική υγεία και τα μεγάλα γεγονότα, όπως τα συνέδρια της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για την τοποθέτηση της στοματικής υγείας στο επίκεντρο της προσοχής των υπευθύνων χάραξης πολιτικών για την υγεία, αλλά και προκειμένου να ενσωματωθεί η στοματική υγεία στο ευρύτερο πλαίσιο πολιτικών για την υγεία. Αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ισπανική Οδοντιατρική Ομοσπονδία για τις προσπάθειες και την αφοσίωσή της στην εξασφάλιση της επιτυχίας του φετινού Παγκόσμιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο απερχόμενος πρόεδρος της FDI, Dr Patrick Hescot.

Στo πλαίσιo του συνεδρίου, η FDI κήρυξε την έναρξη της εκστρατείας για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματική Υγείας 2018 που θα έχει ως κεντρικό τίτλο: «Say ahh: Think mouth, think health» (Κάνε αα: Σκέψου το στόμα, σκέψου την υγεία), ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε μια ειδική συνεδρία με κεντρικό θέμα «Δεν υπάρχει υγεία, χωρίς στοματική υγεία», η οποία επικεντρώθηκε στην στοματική υγεία και τις μη μεταδοτικές ασθένειες.

Τέλος, το φετινό συνέδριο στιγματίστηκε από την αλλαγή της σκυτάλης στην προεδρία της FDI, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος Dr Patrick Hescot παρέδωσε τα ηνία της προεδρίας της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας στην Dr Kathryn Kell από την Αμερικανική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Το επόμενο FDI θα πραγματοποιηθεί στο Buenos Aires από τις 5έως και 8 Σεπτεμβρίου 2018.